Werk verlichting
Goed zicht op de werkplek is essentieel. Of je nou in een magazijn werkt, aan de productieband staat of de hele dag aan een bureau zit: zonder voldoende licht wordt goed werk leveren een onmogelijke taak. Dat is iets wat heel logisch klinkt, maar wat in de praktijk meer dan eens verwarrend is. Het verschil tussen goed licht en écht goed licht weten de meeste werknemers (en werkgevers!) niet te onderscheiden.
Werk LED verlichting
In bijna elk beroep is licht een noodzakelijke voorwaarde voor het goed uitvoeren van het werk. Voldoende licht zorgt ervoor dat we zien wat we doen en voorkomt daarmee onnodige ongelukken.
Maar licht stimuleert ook een aantal belangrijke processen in ons lichaam, zoals de aanmaak van vitamines. Bovendien blijkt licht een relatie te hebben met een fitter en aangenamer gevoel. Dat geldt met name voor het natuurlijke daglicht dat door de zon wordt geproduceerd.
Productiviteit en veiligheid
Mensen zijn visueel ingesteld. Zonder licht hebben we moeite ons te oriënteren in de ruimte en missen we feedback over ons handelen. Onvoldoende licht op de werkplek kan daardoor leiden tot fouten en productieverlies. Daarnaast is goed licht in veel bedrijfstakken, zoals de industrie, van groot belang voor de veiligheid. Als een werkplek onvoldoende verlicht is, kan dat leiden tot gevaarlijke situaties. Denk aan donkere paden of traptreden of een machine die niet goed zichtbaar is.
Bioritme
Licht zorgt er niet alleen voor dat we beter kunnen zien, het is ook goed voor het functioneren van ons lichaam. Recent onderzoek heeft uitgewezen dat licht in belangrijke mate ons bioritme stimuleert. Dit bioritme is belangrijk voor ons slaappatroon, ons eetpatroon, de lichaamstemperatuur, de leerprestaties en onze stemmingen. Voldoende licht zorgt er dus voor, dat we ons overdag prettiger voelen en ’s nachts beter slapen.
Het omgekeerde is hierbij ook waar. Te weinig licht kan dit lichamelijke proces juist nadelig beïnvloeden. Het kan leiden tot gezondheidsklachten, slaapstoornissen, stress, concentratiestoornissen en vormen van onbehagen of zelfs depressie. Het is niet voor niets dat mensen in de donkere maanden van het jaar sneller ongelukkig zijn en last krijgen van een zogeheten winterdepressie.
Als je immers een verlichte werkplek hebt, waarom zou je dan nadenken over alternatieven?
Goede verlichting is van essentieel belang
Dat een écht goed verlichte werkplek voordelen met zich meebrengt, wist je misschien al wel. Maar, hoe ziet dit er in de praktijk nou uit?
Wanneer je kiest voor nieuwe verlichting, heb je verschillende opties. Wanneer je al hebt gekozen voor een soort verlichting, LED bijvoorbeeld, heb je alsnog veel verschillende opties.
Je kunt de bestaande TL armaturen laten vervangen door LED armaturen.
Wat denk je bijvoorbeeld van verlichting dat te dimmen is? Onderzoek wijst namelijk uit dat felle verlichting zorgt voor meer productiviteit, het wijst ook uit dat schemerverlichting zorgt voor creatievere oplossingen.
De mogelijkheden zijn eindeloos. Laat je door ons inspireren en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen!
Waar moet je aan denken?
Werk(plaats) verlichting
Het bewerken van voedsel of het repareren van een auto of het onderhouden van machines vraagt nu eenmaal om goede verlichting om secuur te werk te kunnen gaan.
Wij hebben diverse LED oplossingen voor iedere situatie. Denk aan High Bay lampen, rails verlichting, TL vervangers, LED bars (maatwerk) etc.
HOOG CRI – Veel eisende verlichting:
Wij hebben speciaal voor auto poetsers/spuiters LED bars samengesteld met een zeer excellente kleurweergave (CRI 97+, full spectrum). Als car detailer/spuiter is hoog CRI verlichting de absolute sleutel voor een goede eind resultaat.
Praktijk ruimten
Tijdens het werken is er niets wat af zou moeten leiden; een constante kwaliteit licht helpt om actief en fitter te blijven/voelen.
Voor ruimtes waarbij geen tot nauwelijks daglicht komt hebben wij diverse (vol/semi-automatische) daglicht verlichting ontwikkeld om toch alsnog “daglicht” te repliceren. Daarbij veranderd automatisch of handmatig de kleurtemperatuur(kelvin) en de intensiteit (lumen) van het licht. Net als de ochtend, middag en avondzon. Zo houd je je bioritme in stand.
Het licht moet zo natuurlijk aanvoelen zonder te verblinden of af te leiden. Om dit te realiseren maken wij veel gebruik van (in)directe verlichting.
De resultaten / effecten zijn uiterst positief en merkbaar.
Kantoor verlichting
Goede kantoorverlichting is medebepalend voor het succes van een bedrijf. In een kantoor moet je prettig kunnen werken, je moet goed zien wat je doet en je moet niet vermoeid raken. Wij weten precies welke verlichting nodig is voor een optimale werkomgeving op kantoor.
Waar houden wij rekening mee?
Lichtopbrengst

Intensiteit
In werkplaatsen wordt vaak op en rond werkbanken gewerkt. Op die plekken adviseren wij een lichtniveau van gemiddeld ca. 1000 lux. Zeker als het gaat om fijne mechanische werkzaamheden, waarbij bijvoorbeeld gewerkt wordt met kleine boutjes, moertjes en schroefjes. In werkplaatsen waar onderhoud gepleegd wordt aan machines, voor de verlichting adviseren wij een lichtniveau van gemiddeld ca. 500 lux.
Gelijkmatigheid

Goed lichtbeeld
Zo hoog mogelijke gelijkmatigheid; een gelijkmatig lichtbeeld over de gehele werkplaats is nog belangrijker dan het lichtniveau. Als er sprake is van ongelijkmatige verlichting, dan moet het menselijk oog en daarmee de hersenen zich continue aanpassen. De pupillen worden groter en trekken samen. Dat komt het zicht niet ten goede en zorgt er ook nog eens voor vermoeidheid en daarmee een hogere kans op fouten en onveilige werksituaties.
Kleurweergave

Hoog CRI (Color Rendering Index)
De juiste lichtkleur (CRI); De kleurweergave van de lichtbron -dat is zonder uitzondering led- is van zeer groot belang voor de lichtkwaliteit. Als de toegepaste leds niet van de hoogste kwaliteit zijn, dan leidt dit tot vermoeidheid bij medewerkers en daarmee meer fouten en onveilige werkomstandigheden. De leds moeten de juiste Colour Rendering Index (CRI) hebben en dat betekent voor productiewerkzaamheden een CRI van boven de 80 (Ra>80).
Kleur temperatuur

Warm of koel licht?
De juiste kleurtemperatuur; Ook de kleurtemperatuur, uitgedrukt in Kelvin, is van belang. Hier gaat het voornamelijk om de beleving van het licht. Kleurtemperatuur zegt iets over of er sprake is van “warm” of “koel” licht. Onderzoek heeft uitgewezen dat bij te warm licht sneller en meer melatonine (slaaphormoon) in de hersens wordt aangemaakt. Hierdoor worden mensen slaperig. Een koelere kleurtemperatuur, meer in de richting van daglicht, zorgt ervoor dat mensen wakkerder en daarmee alerter blijven. Wij adviseren in werkplaatsen een kleurtemperatuur van ronde de 5000K.
Schaduwvorming

Voorkom schaduwvorming!
Voorkom schaduwwerking; Het is uitermate vervelend voor productiemedewerkers als ze in hun eigen schaduw moeten werken. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als de werkzaamheden rondom een machine plaatsvinden die onderhoud nodig heeft. Dit vertraagt het werk en bevordert het maken van fouten. Het is de uitdaging om het licht dat de felle kleine leds produceren zo gelijkmatig mogelijk op het werkoppervlak te krijgen, zonder dat er sprake is van scherpe schaduwlijnen.<br /> Wij hebben verlichtingsoplossingen voor werkplaatsen waarmee schaduwwerking tot het minimum wordt beperkt.
INSTALLATIE

Installatie service
Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet. Quisque rutrum. Aenean imperdiet. Etiam ultricies nisi vel augue. Curabitur ullam.
Wist je dat?
Wij hebben naast dit fantastische bedrijf; LEDStyling ook nog een car detailing en all-around techniek bedrijf waarbij wij in onze compacte werkplaats van slechts 40m2 maarliefst 1200watt aan daglicht lampen hebben geïnstalleerd.
Benieuwd? Neem contact met ons op voor een bezichtiging!